Pohjois-irlannin kiertomatka 9.-14.9.2021

Pohjois-Irlannin kiertomatka&Dublin 

Ajankohta: 9.-14.9.2021

Matkan tiedot:

JS Travel on järjestänyt Irlannin kiertomatkoja vuodesta 2018. JS Travelin  Jouni toimii matkanjohtajana ja Jouni on vieraillut Irlannissa useita vuosia tutustuen maahan, ihmisiin, kulttuuriin, nähtävyyksiin ja mielenkiintoisiin vierailukohteisiin. Lisäksi meillä ovat paikallisoppaat Derry-Londonderryssä ja Dublinissa. Matka tarjoaa hyvän kuvan Pohjois-Irlannin nähtävyyksistä, historiasta ja sen upeasta luonnosta. Lisäksi vierailemme Titanic Exprience -näyttelyssä Belfastissa ja saamme paljon tietoa Titanic-laivan historiasta ja sen elämänkaaresta aina traagiseen uppoamiseen asti. Näyttelyssä on myös tietoa elämästä Belfastissa.

Matka on helppo varata suoraan verkkokaupastamme, sähköpostilla ja soittamalla. Matkapaketti on mahdollista ostaa ilman lentoja ja voit pyytää tarjouksen JS Travelista.  Lisätietoa matkasta saat kysymällä JS Travelista ja voit ladata matkaohjelman linkeistämme. 

Voit lähteä Korona-aikana turvallisin mielin JS Travelin matkalle! Voit tutustua tästä linkistä korona-ajan toimenpiteisiimme koskien matkojamme. 

Vierailukohteitamme:

Belfast

Kaupunki sijaitsee Pohjois-Irlannissa, Lagan-joen muodostaman luonnonsataman rannalla. Asukkaita suurkaupunkialueella on noin 483 000. 1700-luku oli Belfastille nousujohteista aikaa, jolloin siitä tuli pellavateollisuuden keskus ja laivanrakennusteollisuus kukoisti. Kun Irlanti jaettiin 1920, siitä tuli Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Kaupunki kärsi pahoin vuoden 1941 ilmapommituksissa.

 

Vuonna 1998 solmittu pitkäperjantain sopimus päätti väkivaltaiset levottomuudet, jonka jälkeen kaupunkiin on tehty paljon investointeja. Suosittuja Belfastin nähtävyyksiä ovat mm. Titanic Experience, Stormontin linna, kaupungintalo, oopperatalo ja kasvitieteellinen puutarha sekä Game of Thronesin kuvauspaikat. Victoria Square on suosittu ostoskeskus.

Titanic Experience

Vuonna 2012 avattu museo tarjoaa yhdeksän suurta galleriaa johdattamaan kuuluisan Titanic-laivan historiaan. Interaktiiviset näyttelyt esittelevät laivan matkustajien tarinoita, upeaa sisustusta ja näet aluksen lähdön satamasta sekä kohtalokkaan uppoamisen. Kierroksen päätyttyä on mahdollisuus tehdä ostoksia matkamuistomyymälästä.

Dark Hedges

Noin 1775 James Stuart teetti Gracehill Houselle johtavan yli 150 valtavan pyökkipuun reunustaman tien. Legendan mukaan tiellä vaeltaa Grey Lady -niminen aave. Hengen arvellaan olevan joko James Stuartin tytär tai mystisesti kuollut piika.  Täällä kuvattiin Game of Thrones sarjaa ja paikkaa kutsuttiin kuninkaan tieksi. Kyseisen sarjan kuvaukset ovat tehneet paikasta suositun kohteen. Myrskyjen katkomista puista on veistetty 10 Game of Thrones aiheista ovea koristamaan eri puolilla Pohjois-Irlantia sijaitsevia pubeja.

Giant´s Causeway

Giant’s Causeway on yksi Pohjois-Irlannin suosituimmista nähtävyyksistä. Tämä upea noin 40 000 yhteen liittyneestä kuusikulmaisesta basalttipylväästä muodostunut nähtävyys sai alkunsa 50-60 miljoonaa vuotta sitten tulivuoren purkauksesta. Vuonna 1986 Unesco julisti nähtävyyden maailmanperintökohteeksi. Jos irlantilaiselta kysyt Giant’s Causewayn synnystä, on tarina aivan toinen.

Derry-Londonderry

Ikivanha kaupunki on Pohjois-Irlannin toiseksi suurin ja Irlannin saaren neljänneksi suurin kaupunki. Kaupunkia ympäröi noin 2 km pitkä muuri, joka suojasi vuosina 1688-1689 kaupunkilaisia Derryn piirityksessä. Piiritys sai alkunsa, kun 13 kisälliä sieppasivat kaupungin avaimet ja lukitsivat kaupungin portit kuningas Jaakko II:lta ja hänen jakobiittijoukoiltaan. Muurilla on edelleen paikoillaan 24 alkuperäistä tykkiä. Keskustassa sijaitsee useita historiallisia vierailukohteita ja ylittämällä rauhansillan pääsee Erbingtonin alueelle, joka oli vanha sotilasalue ja nykyään sinne on perustettu trendikäs olutpanimo.

Dublin

Tämä Irlannin eläväinen pääkaupunki tarjoaa ystävällisen ja kotoisan miljöön, johon sulautuu kaunis lahti ja kaupunkia ympäröivät jylhät vuoret. Tanskalaiset ja norjalaiset viikingit perustivat Dublinin vuonna 841 jkr. Normannit valloittivat kaupungin keskiajalla ja he rakensivat englantilaisten ylivallan osoitukseksi Dublinin linnan. Tutustu myös Hellfire-klubiin, Olympia-teatteriin ja St Michanin kirkkoon.

Dublin on valittu kahdesti TripAdvisorin Euroopan ystävällisimmäksi kaupungiksi hyvästä syystä.

Dublinin keskusta on hyvin eläväinen ja Temple Barin alueella sijaitsee paljon pubeja, kuten koko kaupungissa. Paikalliset kertovat, että Guinness- olut maistuu aivan erilaiselta, jos sen juo muualla kuin Dublinissa. 

 

 

Matkan hinta ja aikataulu:

Lennot: Finnair Helsinki-Dublin-Helsinki

9.9.2021   AY 1381       Klo 16:00-17:20

14.9.2021 AY 1386      Klo 18:05-23:05

Majoitus: 

9.-10.9 Holiday Inn Express Dublin*** siisti keskustahotelli ja runsas aamiainen
10.-12.9 Londonderry City Hotel**** Hyvätasoinen keskustahotelli ja runsas aamiainen
12.-13.9 Ibis Belfast city center*** siisti keskustahotelli 13.-14.9 Holiday Inn Express Dublin*** menomatkalta tuttu hotelli  

Matkan hinta:

1295€/hlö jaetussa 2hh +palvelumaksu 30€/henkilö. Matkan ennakkomaksu 350€+ palvelumaksu. Loppulasku 45vrk ennen matkaa.

Matkan hinta sisältää:

 

  • Finnairin reittilennot Helsinki-Dublin-Helsinki

  • 1x 23kg ruumaan laitettavan matkatavaran

  • Kuljetukset Irlannissa matkaohjelman mukaisesti

  • 5x aamiaisen, 2xlounaan ja 2x illallisen

  • Matkaohjelman mukaisesti vierailut sisäänpääsyineen

  • Oppaiden ja matkanjohtajien palvelut

  • Pakettimatkatakuun

Lisämaksusta:

  • 1hh 300€

  • Johnin järjestämä tislaamokierros Dublinissa 40€

Omakustanteisesti: Ruokajuomat, matka -ja matkatavaravakuutus, koronatesti tarvittaessa ja muut lisämaksut tai kulut mitkä eivät sisälly matkaohjelmaan

Matkan muutos -ja peruutusehdot:

Matkan peruutusehdot: Matkan voi perua ilman syytä seuraavilla kuluilla per henkilö: 45 vrk ennen matkan alkua 200 €, 44-21 vrk 380€, 20-7 vrk 50 % matkan hinnasta, 6-3vrk 75% matkan hinnasta, 95% matkan hinnasta, kun matkan alkuun vähemmän kuin 3vrk.

 

Nimenmuutos:

Matkan lähtijän nimeä voi muuttaa 100 € kuluilla 14 vrk ennen lähtöä, tämän jälkeen kulut ovat 100 € + lentoyhtiön määrittämä lisämaksu.

Matkan peruuntuminen matkanjärjestäjän toimesta: Jos matkanjärjestäjä joutuu perumaan matkan kohdemaahan kohdistuvien karanteenirajoitusten vuoksi tai kohdemaan rajoitukset eivät mahdollista matkan toteuttamista, on asiakas oikeutettu ennakkomaksun palautukseen/ JS Travelin matkalahjakorttiin.

Koronatilanteesta johtuvat karanteenit ja testit:

JS Travel ei vastaa Suomessa mahdollisesti asiakkaalle aiheutuvasta karanteenista ja se ei ole syy perua matkaa. Asiakas on tietoinen matkaa varatessa vallitsevista rajoituksista ja säännöistä. Matka voidaan perua ilman kuluja vain siinä tapauksessa, että kohdemaanhan kohdistuu karanteenivaatimus matkan alkaessa. Kohdemaan tai lentoyhtiön vaatiessa todistusta negatiivisesta koronatestistä on asiakkaan vastuulla hankkia kyseinen todistus. Jokaisella JS Travelin matkalla järjestetään mahdollisuus koronatestiin paluumatkaa varten, jos lentoyhtiö sitä vaatii. Testi on asiakkaalle maksullinen.

 

JS Travel varaa oikeuden muutoksiin matkaohjelmassa. Minimi lähtijämäärä on 6 henkeä.